13 februari 2008

:: meer of alleen Vlaanderen

Gisterenochtend mocht Tsjeven-orakel Eyskens (herinner u dat de man op 11 september 2001 de derde wereldoorlog voorspelde) nog eens opdraven in De Ochtend van Radio 1. Het ging uiteraard over de reeks over de formatiepogingen die dezer dagen in De Standaard verschijnt. Hij werd geïnterviewd door het kruim van de vaderlands(lievend)e journalistiek: Kathleen Cools. U begrijpt dat mijn ochtend al niet meer stuk kon.

Na een beetje gepalaver over hoe schandalig het wel was dat gelekt werd uit de gesprekken met de koning en de kritsiche bedenking dat de invloed van het koningshuis wel heel erg klein aan het worden is, dacht Kathleentje de schuldige te hebben gevonden: N-VA, de kartelpartner van CD&V.

Niet alleen beschuldigde het journalistieke wonder de partij ervan erg graag lekken te organiseren (waar zij al journaliste wel van leeft, maar kom), maar ook vond ze dit de ideale gelegenheid om nog maar eens een aanval in te zetten op de N-VA. "Wat doet een partij die het einde van België wil op een onderhandeling over een Belgische regering", liet ze zich ontvallen. Eyskens, net als Van Rompuy een exponent van de oude 'staatsdragende' CVP, ging daarin mee en zei dat zelf ook niet te begrijpen.

Wel, mevrouw Cools en mijnheer Eyskens, de N-VA neemt deel aan deze onderhandelingen om de staat te hervormen. Ik weet niet hoe zij het zien, maar naar mijn bescheiden mening kan je iets enkel hervormen door er zelf deel van uit te maken. Een onafhankelijk Vlaanderen loopt over meer Vlaanderen. Stapsgewijs.

Of zijn we een nieuw cordon aan het leggen: Vlaams Belang, N-VA en LDD mogen niet meer deelnemen aan federale onderhandelingen, omdat zij een onafhankelijk Vlaanderen willen. België blijft voorlopig bestaan bij de gratie van dergelijke onzin. En nog heeft Kathleentje het niet begrepen...

Labels: , , , , ,

1 Comments:

Anonymous hel decker said...

Daar valt geen speld tussen te krijgen. Zelf weet ik niet of ik België al bij het schroot wil gooien, maar alle democratisch verkozen partijen horen hun gewicht in de schaal te mogen-en-kunnen leggen, zolang zij partijen binnen het huidige België zijn.

16/2/08 18:37  

Een reactie posten

<< Home