30 oktober 2007

:: kathleentje toch...

Kathleen Cools, het journalistieke fenomeen dat meent dat een goed interview afgemeten wordt aan het aantal keer dat de geïnterviewde onderbroken wordt, heeft haar eigen mening over de Vlaamse eisen eens weergegeven. Het arme kind kan maar niet begrijpen hoe die dekselse Vlaamse politici, met vermetele extremisten als Bart De Wever op kop, afstand willen nemen van haar o zo lieve Waalse buurmeisje. Wat heeft dat franstalige kindje jou toch in godnaams misdaan, meneer De Wever?

Als dit het niveau is van de journalistieke "top" van onze openbare zender, is het droef met ons gesteld. Kathleentje Cools heeft er na al die jaren 'topjournalistiek' nog altijd duidelijk niets van begrepen. Ze is niet in staat om het ongetwijfeld sympathieke buurmeisje los te koppelen van een politieke en institutionele realiteit.

Waar het om gaat, mevrouw Cools, is dat je in België geen enkele beslissing meer kan nemen die niet communautair getint is. Letterlijk alles moet langs het slagveld van de taalgroepen passeren. En dát blokkeert België. Dát maakt dat de gemeenschappen uit elkaar groeien. Dát is de groeibodem voor de onafhankelijkheidsgedachte.

Geen enkele grens heeft er ooit voor gezorgd dat meisjes en jongens van beide zijde veel en graag met elkaar omgingen. Dat zal hier ook niet het geval zijn.

Labels: , ,