18 september 2007

:: 'heb ik gelijk, of heb ik gelijk?'

Wat een opdoffer moet dat geweest zijn voor de praatgasten van de Zevende Dag vorige week, toen ze deze ochtend in Het Laatste Nieuws lazen dat de helft van de Vlaming een onafhankelijke staat wil.
Wat een streep ook door de rekening van hoofdredacteur Luc Van der Kelen (eveneens lid van B-Plus, zie eerder bericht). Hij orakelt nu al een paar weken dat het gedaan moet zijn met die starre Vlaamse houding. "De mensen willen dringend een regering. De mensen willen oplossing voor de sociaal-economische toestanden. Die staatshervorming beroert niemand", poogt hij ons geruime tijd wijs te maken.

Niet dus. Niet minder dan 70% van de Vlamingen heeft vertrouwen in Leterme (terwijl dat voor de verkiezingen telkens ongeveer 60% was). Bart De Wever wordt gezien als de beste onderhandelaar.

De Vlaming apprecieert dus het werk van het Vlaams kartel. Dat er geen regering gevormd wordt, ligt dus niet aan de houding van de onderhandelaars aan deze kant van de taalgrens. Deze enquĂȘte bewijst dat die houding gelegitimeerd is.

Een hart onder de riem voor de veel geplaagde De Wever en Leterme. Proficiat, heren.

Labels: , ,