04 oktober 2007

:: Pieter De Rem

Je kan die Vlaams Belangers veel onbehoorlijkheden aanwrijven, maar één ding moeten we hen toch wel nageven: ze zijn verdomd goed in het bedenken van geestige woordspelingen. Gisteren ontsproot er nog eentje aan het brein van Gerolf Annemans. Pieter De Rem!

Prachtig gevonden! De Crem probeert als commissievoorzitter (subtiel, dat wel) de stemming over de Vlaamse wetsvoorstellen uit te stellen om de onderhandelaars de kans te geven om zelf een oplossing te bedenken die in beide deelstaten op goedkeuring kan rekenen.

Niet geheel onterecht klaagt (ondermeer) het Vlaams Belang deze manier van werken aan. CD&V heeft immers zelf om een hoogdringende behandeling van de wetsvoorstellen gevraagd. Ze hebben zich destijds dus een beetje verkeken op de regeringsonderhandelingen, waardoor een snelle stemming hun ofwel de premier zal kosten, ofwel openlijk gezichtsverlies wat betreft hun Vlaamse flank.

De Crem steekt hier wel erg ver zijn nek uit voor Leterme. De bijnaam 'Pieter De Rem' zal hem wel nog een paar jaar achtervolgen. Maar misschien worden zijn afrempogingen wel beloond met een ministerpostje. In elk geval zullen de Franstaligen zijn huidige houding wel naar waarde weten te schatten.

Labels: , , ,