18 oktober 2007

:: 1 jaar amateurisme

Ons huidige Aalsters stadsbestuur is nu 1 jaar bezig. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het in die tijd met Aalst nog niet echt veel beter gaat. Het nieuwe schepencollege, onder leiding van CD&V-burgemeester Ilse Uyttersprot, blijkt uit te blinken in amateurisme.

In de korte tijd dat ze nu bezig zijn, slagen vooral de CD&V-schepenen en de burgemeester zelf er in om hun onkunde breed tentoon te spreiden. Wat te denken van de bedenkelijke vertoning enkele maanden terug in verband met het crematorium? Het ging zelfs zo ver dat de Oost-Vlaamse gouverneur moest ingrijpen.

Deze week kwam er weer een staaltje van hun absolute onkunde naar buiten. Zoals elk jaar werd er ook nu weer een wedstrijd uitgeschreven voor de carnavalsaffiche, waaraan een prijs van 1.000 euro is gekoppeld.
Dit jaar werden 23 ontwerpen ingestuurd. Na rijp beraad in de verlichte geesten van ons schepencollege bleek geen van die 23 aan hun ongetwijfeld hoge standaarden te voldoen. Wat doet ons van professionalisme overlopende college nu? Ze vraagt aan een plaatselijke (zoon van een) kunstenaar om 3 bijkomende ontwerpen te maken, die aan de oorspronkelijke selectie zullen worden toegevoegd. Nadien zullen ze een keuze maken uit die 26.

Ongelofelijk toch? Ik kan me niet inbeelden dat de keuze nu plots zal vallen op één van de oorspronkelijke ontwerpen. Het stadsbestuur kan net zo geod onmiddellijk de prijs aan Gilles Van Schuylenbergh geven.
Wat voor een manier van werken is dit ook? Als een wedstrijd niet tot het verhoopte resultaat leidt, moet die opnieuw opengesteld worden voor alle deelnemers. Dit is wellicht een interessante case voor een advocaat gespecialiseerd in overheidsopdrachten.

O Crassum Ingenium, suspicor fuisse CD&V-er...

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Gugg , we want to shit on you.

29/10/07 17:44  
Blogger gugg said...

Met dank voor uw contructieve bijdrage. Ik vind uw argumentatie goed uitgebalanceerd, wel doordacht en vooral zeer relevant.

30/10/07 10:40  

Een reactie posten

<< Home