11 september 2007

:: Siegfried laat opnieuw van zich horen

Enkele maanden terug schrok ik mezelf nog een hoedje toen VRT-hoofdredacteur Siegfried Bracke bekende dat hij feitelijk ook een separatist is. In een verkiezingsblog bekende hij dat het voortbestaan van België hem in feite ook koud liet en sloeg hij de nagel op de kop door te stellen dat het Vlaams Belang de levenverzekering van België is. Klinkt paradoxaal, maar het is een glasheldere én correcte analyse.

Nu laat Siegfried opnieuw van zich horen. In zijn VRT-blog deelt hij de N-VA-analyse dat het land in de feiten al opgedeeld is door andere beleidsvisies (over ideologische partijgrenzen heen) en compleet gescheiden publieke opinies.
Achter de schermen wordt deze mening, als we Bracke mogen geloven, zelfs door een breed gamma van partijen gedeeld. Een reden te meer, zo stelt Bracke, dat hij gelooft dat het einde van België onomkeerbaar dichterbij komt.

Voor de aardigheid laat hij zich ook nog ontvallen dat de terminologie 'België verdampt' oorspronkelijk van Karel De Gucht is. U weet wel, onze Belgische minister van Buitenlandse Zaken, die onlangs nog meende zijn diplomatieke korps te verblijden met enige overpeinzingen over pietluttige problemen als het communautaire. Voerde die man niet ooit campagne met de slogan 'redelijk onverzettelijk'?

Labels: ,