18 maart 2008

:: nieuw feit?

Allez, vooruit... Leterme heeft een akkoord bereikt over zijn regeerverklaring. Veel is er op dit moment nog niet over bekend. Dat hoeft ook niet te verwonderen, als je de eerste reacties deze morgen hoorde.

Volgens Somers behoudt de minister van Binnenlandse Zaken de volledige bevoegdheid over de regularisaties. Volgens Schouppe moet hij rekening houden met het advies van een commissie. Volgens Schouppe en Somers is het een vaag akkoord. Volgens Leterme en Milquet bevat het veel details. Wie volgt dit allemaal nog?

De enige zekerheid is dat de kabinetten minstens nog een paar maanden werkzekerheid hebben. Alle belangrijke dossiers worden vooruitgeschoven: B-HV, staatshervorming, lastenverlaging...

N-VA wilde zijn vertrouwen aan deze regering geven als er een nieuw politiek feit kwam. Ik ben eens benieuwd wat ze gaan verzinnen. Als ze eerlijk zijn, wegen ze dit akkoord (samen met de gefaseerde staatshervorming) af aan hun verkiezingsprogramma en kunnen ze niet anders dan vaststellen dat dit onvoldoende is. Ruim onvoldoende.

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous VWR said...

En toch goedgekeurd. Niet echt verwonderlijk. De Kartel-formule heeft de N-VA op het voorplan gebracht en heeft haar relatief meer macht gegeven dan haar kiezersaantal recht op geeft. En de Kartel-formule opdoeken wil zeggen dat O-VLD en MR (met Maingain als Vlaming-hater).

19/3/08 07:29  

Een reactie posten

<< Home