26 februari 2008

:: eerst buigen, dan barsten

De Wijzen zijn eruit. Ze hebben onze gefaseerde staatshervorming op papier staan. Althans dat is wat de goed-nieuwsshow van VLD, sp.a, MR en cdH ons willen doen geloven. CD&V is ook positief, maar wordt hard met de neus op de feiten gedrukt door N-VA, haar eigen jongerenbeweging en een aantal krantencommentatoren.

Dit communautair akkoord is er geen, laat ons eerlijk zijn. En nog minder geeft ze uitzicht op die tweede fase. Milquet en Reynders laten aan iedereen die het horen wil duidelijk verstaan, dat deze eerste fase wel kan volstaan.

Ik kan de houding van N-VA wel enigszins begrijpen, maar die partij moet zelf toch ook inzien dat dit niet lang meer houdbaar is. Ik maak uit deze handelswijze op dat N-VA vooral wil dat ze later niet kan verweten worden niet tot het uiterste te zijn gegaan. Het credo van Bart De Wever was toch altijd dat je je nat moet durven maken.

Op een andere site heb ik een week geleden een voorspelling gedaan. Ik hoop dat ze niet uitkomt, maar ik zit er toch akelig dichtbij.

Labels: , , ,

2 Comments:

Anonymous raf said...

Er is moeilijk zicht te krijgen op de elasticiteit van het kartel. Als Bart De Wever nogmaals een non possumus uitspreekt zit de rekbaarheid waarschijnlijk op zijn grens, hoewel ik links en rechts, ook in DS, begrip en zelfs aanmoediging zie voor een ferme houding van de N-VA.
De oude machtsverhoudingen, ook binnen de CD&V hebben nogmaals de bovenhand gehaald (ook dankzij de tijdelijke uitval van Leterme?). De belangen van de vakbond, de boerenbond, de middenstand en het ziekenfonds wegen uiteindelijk zwaarder dan al de rest. Nu is het hoog tijd voor een maximale mobilisatie van de Vlaamse middenvelders, genre de marsen op Brussel. De politici moeten echt schrik krijgen, dringend.

26/2/08 18:26  
Blogger gugg said...

Het zo inderdaad niet slecht zijn mocht de brede Vlaamse Beweging (van VVB tot Gezinsbond) eens mobiliseren. Maar wellicht is het nu nog een beetje te vroeg en is het beter dat ze wachten tot duidelijk wordt dat die tweede fase ook een maat voor niets wordt.

27/2/08 10:11  

Een reactie posten

<< Home