16 januari 2008

:: bye, bye, Leyman

Het gonsde reeds weken van de geruchten en gisteren is het uiteindelijk bevestigd door de man zelf: Peter Leyman stapt uit de politiek en keert terug naar het zakenleven. Officieel heet het dat de man zich niet nuttig heeft gevoeld de afgelopen 6 maanden. 'Off the record' is echter te horen dat hij sneller gerekend had op een staatssecretariaat of een ministerpost in de Vlaamse regering.
Tussen de regels door kan je dit ook in de verklaringen van Leyman zelf terugvinden. Hij zegt immers "vooral het leidinggeven" te missen.

Dat hij zich de afgelopen 6 maanden niet nuttig heeft gevoeld, heeft misschien ook met zijn eigen instelling te maken. Andere parlementairen hebben zich wél nuttig GEMAAKT. Klein voorbeeldje: zijn website is nog niet aangepast sinds 10 juni. Zoveel blijk van politiek engagement en 'zin om er in te vliegen' heeft hij dus nog niet getoond.

Ik denk dat de heer Leyman er vooral van uit ging dat hem alles in de schoot geworpen ging worden. Maar daar komt hij van een kale reis terug. Voor de slechte verstaander: politiek is een vak en het vraagt een hoop inzet, engagement, visie en eigen initiatief. Wie dat niet kan opbrengen, houdt het daar niet vol. Is het niet, meneer Leyman?

Labels: , ,

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

(...) Maar het meest frappante vind ik toch dat een persoonlijkheid als Peter Leyman, met een sterk track-record buiten de politiek en met een sterke persoonlijke verkiezingscore niet beter ondersteund werd en niet meer verantwoordelijkheden werd toebedeeld. (...) De rest op http://jeroenvandenberghe.wordpress.com/2008/01/16/verkeken-op-de-politiek/

16/1/08 14:34  
Anonymous raf said...

De politiek is ook wel een monster dat voortdurend gevoed moet worden met nieuw vlees. In het verleden werden de babe-bronnen aangeboord en die van de BV's. Nu had de CD&V eindelijk iemand gevonden met 'body' en dan laat men zo iemand op een dergelijke 'lullige' wijze schieten. Er kan inderdaad vanalles beloofd zijn om de man over de streep te trekken. Dat op zich kan al niet door de beugel. En verder is hij tijdens die lange maanden in de verdrukking geraakt door het gefocus op de grote ego's (Leterme, Vandeurzen, Schouppe, Van Rompuy the oldest, waarvan er niet zo toevallig drie een ACV-obediëntie hebben). Trekt de partij nu de juiste conclusies? Dit berokkent haar ongetwijfeld imagoschade.

19/1/08 18:16  

Een reactie posten

<< Home