09 oktober 2007

:: en route pour...

Kijk eens aan! Deze nacht hebben de onderhandelaars een akkoord bereikt over het hoofdstuk Asiel en Migratie. CdH heeft moeten toegeven.

Misschien vormt dit eindelijk de start van serieuze onderhandelingen. Misschien is dit eerste akkoord(je) net wat iedereen nodig heeft om in te zien dat oranje-blauw wel degelijk een veelbelovende formatie kan zijn.
Daarnaast geeft het ook aan dat CdH zich eindelijk ge├źngageerd heeft in deze formatie. CdH lijkt eindelijk bereid om mee te werken, hoewel dat net voor de start van de finale onderhandeling over dit hoofdstuk nog anders leek.

Het blijft natuurlijk afwachten wat de hoofdschotel zal brengen. Hoe zal de staatshervorming eruit zien? Als het van de Open-VLD van Karel De Gucht afhangt, dan laten we de Vlaamse eisen maar beter vallen.
Die liberalen moeten nu maar eens weten wat ze willen. Voor de verkiezingen verkondigen ze de versterking van het federale niveau. Ze merken dat ze daarmee verliezen, maar claimen toch een overwinning door te verwijzen naar "de blaue familie". Eens de onderhandelingen starten, zijn ze plots van overtuigd dat een staatshervorming inderdaad echt nodig is en nu komt De Gucht verklaren dat we maar beter geen Vlaamse eisen meer stellen.

La donna e mobile, maar VLD evenzeer.

Labels: , ,