24 mei 2007

:: de hypocrisie van Bruno Tuybens

De staking bij De Post in Gent is vandaag afgelopen. Eventjes toch, want morgen wordt bij De Post in heel België gestaakt en ligt de boel weer 4 dagen plat. Net vóór een verlengd weekend? Te mooi om toeval te zijn.

Alles bij elkaar zullen de heren en dames van de vakbonden dus 17 dagen gestaakt hebben. Dat is in stakingstermen een enorm lange periode. Normaal kondigt de bevoegde minister of staatsecretaris (van Overheidsbedrijven) aan dat hij de staking zo snel mogelijk opgelost wil zien. Deze keer is dat niet het geval.


Bruno Tuybens (sp.a), de wasbeer-lookalike, hult zich in stilzwijgen. Het is voor de man immers weinig interessant om in deze campagnetijden geassocieerd te worden met een Post-staking in zijn eigen provincie.

Maar wanneer het gaat over een NMBS, die (eerst zien dan geloven) over 3 jaar winst zou maken en naar de beurs wil trekken, dan staat Tuybens er plots wél om te zeggen dat er andere prioriteiten zijn.

Je reinste hypocrisie is dat. Oh ja, op zijn site staat ook nog dat de Nationale Loterij zal investeren in het jeugdvoetbal. Geen woord over de staking bij De Post. Alweer een knap staaltje van de socialisten-goed-nieuws-show...

Labels: