30 november 2006

:: Dedecker wordt lid van N-VA

Vandaag werd Jean-Marie Dedecker voorgesteld als lid van N-VA. Dat is groot nieuws, want Dedecker is gemeenschapssenator en Vlaams parlementslid. Hem voorstellen heeft geen enkele zin. Iedereen kent hem, iedereen weet dat hij uit de VLD is gezet nadat de kritiek op het anti-Vlaamse beleid (vooral) Vande Lanotte te veel werd en iedereen weet dat de jongste voorzittersverkiezingen bij de VLD het triumviraat Verhofstadt-Dewael-De Gucht heel hoog zat (de reuzekleuter moest immers voorzitter blijven!).

Belangrijker is natuurlijk welke invloed dit zal hebben. Iedereen heeft het natuurlijk over de relatie tussen CD&V en N-VA. De (nog steeds grote) ACW-pijler binnen CD&V stond al bijzonder afkerig tegenover de Vlaams-nationalistische N-VA en de komst van een politicus als Dedecker zal die afkeer ongetwijfeld nog versterken. Hou het nieuws de volgende dagen maar in de gaten.

Maar wat misschien nog interessanter is, is de reactie van de VLD. Ze waren blij dat ze hem kwijt waren, zodat hij geen invloed meer had op het beleid van de Vlaamse Regering. Maar nu komt hij via de N-VA terug in de meerderheid terecht. De Moermannen en Vanderpoortens (nichtje van Dewael - what's in a name?) van het Vlaamse niveau zullen niet tevreden zijn.

Bovenal laat N-VA door dit bericht zien dat ze niet zomaar het slaafje van CD&V wil zijn. N-VA geeft aan dat het vasthoudt aan zijn Vlaams-nationale, ondernemersvriendelijke en zelfstandige koers.

En daarvoor alleen al verdient dit een kans.

Labels:

1 Comments:

Blogger I am NoName. said...

Terechte opmerking ... geen slaafje. Maar ondertussen is het allemaal al achterhaald. De vraag blijft : kan de nva een ondernemersvriendelijk strekking worden om de tewerkstelling te behartigen ?

Het vertrek van JMDD is natuurlijk een verlies. Maar heeft hij het niet zelf veroorzaakt ? Was het hem om te doen om de nva los te weken uit het Kartel ? Om een deel van de kiezers aan te trekken ? Ik meen dat hij het nogal licht opgevat heeft. De meeste nva-ers zijn oud VU-ers en hebben een ruime politieke geschiedenis achter zich. Dus zo maar eventjes vertrekken ? No-Way !

Alvast is het duidelijk dat BDW geen schade opgelopen heeft. Hij blijft op post en krijgt de steun van alle militanten. Dus de partij staat gretig klaar om de kiezers aan te trekken. Hebben we daarvoor JMDD nodig ? Mi niet.

23/12/06 11:51  

Een reactie posten

<< Home