24 oktober 2006

:: het Palermo van België

Het wordt nu toch écht wel eens tijd dat de schellen van de Waalse ogen beginnen vallen. Al sinds een aantal maanden komt schandaal na schandaal boven water in een aantal door de PS geleide steden.

Goed nieuws, zou je op het eerste gezicht kunnen denken. En dat is het ook. Eindelijk is men in Wallonië gestart met de opkuis van de maffiose praktijken. Hoe kan je het anders noemen? Schriftvervalsing, bendevorming, oplichting, gebruik van overheidsgeld voor privé doeleinden...

Maar wat mij echt stoort in deze hele affaire is de reactie van de sterke man van de PS in Charleroi, Jean-Claude Van Cauwenberghe. Hij vindt het schandalig dat Van Gompel in de cel is beland. Meneer de ex-Minister-president van Wallonië vindt dat op deze manier voorbij wordt gegaan aan de wil van 18.000 kiezers. Volgens hem zijn die mensen ervan overtuigd dat Van Gompel de juiste man voor Charleroi is.

Hallucinant! Mogen we er Van Cauwenberghe misschien attent op maken dat die 18.000 kiezers misschien dachten dat Van Gompel wel te vertrouwen was? Dat hij geen sjoemelaar was? Dat hij de stad weer uit de corruptie ging trekken?

Van Gompel heeft gewoon 18.000 kiezers bedrogen! De praktijken zijn al meer dan 10 jaar aan de gang en hij heeft het nooit nodig gevonden om in te grijpen. Meer zelfs, hij heeft zelf actief een aantal zaken proberen toedekken!
Wie is hier dan bedrogen?

Ondertussen zijn de gemeenteraadsverkiezingen ook bij onze zuiderburen achter de rug en bleek dat de PS de schade al bij al nog kon beperken in Charleroi. De PS blijft de grootste partij en mag dus ook de burgemeester leveren. Dat ging dan normaal de komende 6 jaar Van Gompel worden, iemand die de 10 vorige jaren actief heeft meegewerkt met de corruptie.
Nogmaals, meneer Van Cauwenberghe: wie is er juist bedrogen?

Labels: