27 februari 2007

:: opnieuw een Aalsters democratisch Vlaams nationalist in de Kamer?


Goed nieuws in de krant, vorige dinsdag! Op de Vlaamse kartellijst zal Sarah Smeyers de tweede plaats innemen voor N-VA. De kans is dus redelijk groot dat Aalst na al die jaren opnieuw een democratische Vlaams-nationalist in de Kamer zal krijgen.
Niets te vroeg, zou ik zo zeggen.

Sarah Smeyers is een jonge notarieel juriste (26 jaar) en loopt op dit moment nog stage in een notariaat. Bij de vorige federale verkiezingen stond ze al eens op de lijst, nog zonder Vlaams kartel en bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen vorig jaar (met kartel) was dat ook het geval.
Ze had toen echter geen goede verkiesbare plaats. Desondanks haalde ze toch twee keer een meer dan behoorlijke score.

Deze keer kiest N-VA dus duidelijk voor jonge talenten. Mensen met potentieel, die niet per se 'beloond' moeten worden voor hun jarenlange inzet. Jonge, frisse krachten.
Het getuigt van moed én de wil om te groeien dat N-VA deze mensen naar voor schuift.

Het ga hen (en met hen de hele Vlaamse bevolking) goed!

Labels: , , ,

14 februari 2007

:: en ik had nog zo gezworen er niets over te zeggen...

... over Carnaval. Al sinds mensenheugenis word ik te pas en ten onpas aangesproken over Carnaval, wanneer duidelijk wordt dat ik daar woon. Mensen lijken Aalst met niets anders te associëren.

Laat ik duidelijk wezen: ik ben ook een liefhebber van de drie dolle dagen. Ik vier ook graag mee. Ik verkleed mij ook als een voil jeanet. Ik hang tegen woensdagochtend ook maar met haken en ogen meer aaneen.

Maar ik vind dat Carnaval zich moet beperken tot die drie dagen. Ik wil er niet het hele jaar door aan herinnerd worden. Carnaval is een driedaags feest en moet daar ook tot beperkt worden.

Met alle respect (en fierheid!) voor de makers van de fantastische stoet en kostuums.

Labels:

:: herlancering

Na een tijdje inactiviteit doe ik een tweede poging om dit onding enigszins regelmatig van een nieuw streepje commentaar te voorzien. In mijn allereerste post had ik het al gezegd (ik ben een ziener!): we zullen wel zien hoe het loopt. En het liep eventjes goed en daarna helemaal niet meer.

Hoe dat komt? Wel, te veel te weinig tijd gehad. Met andere dingen bezig geweest. Of gewoon eventjes geen zin. Het overkomt de beste.
Maar vanaf vandaag herlanceer ik mij in de bloggerswereld. Zonder hoge verwachtingen, met enkele updates per maand.

En, om maar meteen de draad op te pikken waar ik hem enige maanden geleden liet vallen: Dedecker komt niet naar N-VA. Jan Renders wilde het niet. En Dedecker wilde van N-VA zijn partij maken. Nu heeft zijn eigen partijtje. Kan hij daar een beetje egotripper spelen.

Labels: